Резервоари за вода – функции, видове, ползи

резервоари за вода

Тенденцията за засушаване се наблюдава устойчиво в Европа през последните години. Що се касае до България, засушаване и липса на влага в почвата са понастоящем отразени на Картата на Европейската обсерватория за сушата (EDO) в множество части на Източна България, включително площи в Североизточен, Северен централен и Югоизточен регион на страната.

В комбинация с влошеното ниво на местните язовири, това предполага редица бъдещи затруднения по отношение на водоснабдяването: както за домакински, така и за земеделски и индустриални нужди. Неудобствата от потенциалния режим на водата биха могли да бъдат заобиколени по един лесен начин: с използването на резервоар за вода, съобразен с персоналните нужди на бизнеса и/или дома.

Какво представляват резервоарите за вода, какви функции изпълняват, какви видове биват и какви са ползите от тяхното инсталиране? Научете в следващите редове, предоставени от екипа на “Престан Комерс”.

Функции на резервоарите за вода

Когато говорим за нестандартни резервоари по индивидуални размери, опитът и реализацията на различни проекти има ключова роля, свързана с умението на екипа да намира ефективно решение и в най-сложните казуси. Това е естествена част от нашата работа и за нас е важно да удовлетворяваме очакванията на клиента за качество и надеждност, потвърждение, за което е удължената гаранция, която даваме.

Освен изработка съобразно конкретните изисквания, Престан Комерс Ви предлага и монтаж на нестандартните резервоари по индивидуални размери. Нашите експерти ще вземат под внимание особеностите на обекта и ще изработят за Вас резервоар, който ще бъде устойчив, функционален, практичен, безопасен за здравето и околната среда.

Надеждните материали от утвърдени производители, които стоят в основата на изработката на качествени нестандартни резервоари по индивидуални размери, са изключително здрави и стабилни, и не се поддават на механични повреди.

Предлагаме разнообразие от опции за моделиране на изработката на нестандартни резервоари по индивидуални размери, което означава, че те могат да бъдат например с подвижен капак, да бъдат монтирани стълби, да се вградят допълнителни отвори и др. варианти за изработката им: те могат да бъдат с допълнителни отвори, с подвижен капак и/или стълби.

Съобразно конкретните нужди и специфично задание на клиента, нестандартните резервоари по индивидуална поръчка могат да бъдат инсталирани на повърхността на земята, могат да бъдат вградени в земята или могат да бъдат допълнително укрепени с бетон.

Видове резервоари за вода: форма, материал, монтаж

Полиетиленът и полипропиленът, използвани за изработката на нестандартни резервоари по индивидуални размери се отличават с висока плътност, якост и устойчивост. Водещо предимство на тези материали, е че те имат отлични физични, химични и термични свойства, както и обстоятелството, че те не са податливи на гниене и корозия. Това определя ниския амортизационен индекс на нашите нестандартни резервоари по индивидуални размери, което е важна предпоставка за запазването на техните качества в дългосрочен план, обезпечавайки безпроблемното им и правилно функциониране.

Материалите, с които работим, дават възможност за изработката на нестандартни резервоари по индивидуални размери, които да бъдат устойчиви на агресивни химикали, както и такива, в които да се съхранява чиста вода, хранителни продукти, различни медикаментозни продукти и др.

Най-популярни в бита и промишлеността са плоските резервоари за вода, а изборът и персонализацията следва да бъдат направени след консултация с експерти.

Използването на резервоар за вода: ползи и предимства

Както вече споменахме, възможността за управление на независимо водоснабдяване е една от основните ползи при използването на резервоар за дъждовна вода, особено при въвеждане на неудобен за ползвателя воден режим.

Други предимства на този вид водоснабдяване и водосъхранение включват:

  • Икономично разпределение на бюджета, благодарение на ниската цена на резервоарите в комбинация с дългосрочното намаляване на сметките за вода, което те могат да осигурят.
  • Дълъг период на експлоатация, гарантиран благодарение на издръжливите материали и професионалната инсталация на системата.
  • Приложимост върху всякакъв вид терени и имоти, включително вилни селища, еднофамилни и многофамилни къщи, бунгала, хотели, заведения и т.н.
  • Ниски разходи за поддръжка, благодарение на лесното почистване, редките случаи на малфункция и ниската цена на допълващите елементи.
  • Разширени възможности за персонализация, включително на размера, вместимостта, формата, монтажа и материала за изработка на резервоарите.

Когато е правилно подбран и инсталиран с нужното внимание от опитен експерт, резервоарът за дъждовна вода може да се превърне в най-добрата инвестиция във Вашия комфорт. Защото промените в климата са динамични и непредвидими, а зависимостта е нещо твърде неприятно, особено ако става въпрос за жизненоважна част от живота, каквато е водата.

Екипът на “Престан Комерс” остава насреща, за да отговори на всички Ваши въпроси и да предложи индивидуална консултация според нуждите и очакванията Ви: защото ние можем и искаме да направим живота Ви по-добър.

Stela

Stela

Оставете коментар

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit