Пречиствателна станция за къща: принцип на действие, приложения и ползи

пречиствателна станция за къща

Пречиствателната станция за къща е практична и интелигентна алтернатива за еднофамилни и многофамилни къщи, вили и ваканционни жилища, които не са свързани с централна канализация. Това е често срещан проблем в извънградски местности и вилни зони, където селищната канализация е или в незадоволително състояние или изцяло неналична. В този случай, собствениците на всяка отделна къща имат нормативното задължение на изградят своя автономна локална пречиствателна станция. На какъв принцип функционира тя, какви са практическите й приложения и незаменимите й ползи? Разказва екипът на Престан Комерс ООД – производител на такива съоръжения на българския пазар.

Как работи автономната пречиствателна станция за къща?

Пречиствателната станция представлява модулна система от последно поколение, чиято основна функция е да пречиства битовите и фекални отпадни води на домакинството. Тя е по-хигиенична, устойчива и съвременна алтернатива на септичните ями, използвани за целта в миналото.
Пречиствателните съоръжения за къщи от типа Pure Sys са съставени от следните основни компоненти, намиращи се в един компактен обем:

  • Механично пречистване – груба решетка за едрите замърсители;
  • Биологично пречистване за отстраняване на биогенни елементи – въглерод, азот и симултантно отстраняване на фосфор чрез утаяване;
  • Биологично третиране на утайките, отделени от пречиствателното съоръжение в различните технологични стъпала – аеробен стабилизатор за стабилизация на утайката;
  • аерационна система, състояща се от компресор, разпределителна мрежа за въздух и аериращи елементи;
  • ерлифтна помпа за рециркулация на активната утайка в денитрификатора;
  • ерлифтна помпа за прехвърляне на излишната активна утайка в аеробния стабилизатор;
  • вторичен ламелен утаител, вграден в нитрификационната зона;
  • автоматизирана система за управление на пречиствателната станция.

Комплексното действие на гореизброените елементи гарантира висока автоматизация, лесна експлоатация и забележителна ефективност. Казано възможно най-просто: това е една инвестиция с дълъг живот, лесна поддръжка и гаранция за качество.

За какви видове имоти е подходяща автономната пречиствателната станция?

Автономните пречиствателни станции на Престан Комерс могат да бъдат персонализирани според индивидуалните нужди на клиента.
Те могат да варират както по размер и вместимост, така и по подход към монтажа – изцяло подземен, изцяло надземен, или междинен вариант. Пречиствателната станция за къща може да се монтира на различна дълбочина, в зависимост от особеностите на терена и експертния оглед на местността.
Тази отлична гъвкавост предполага широко приложение на пречиствателната станция за къща, която може да се впише в нуждите на:

-Малки и големи частни къщи;
-Вили, ваканционни жилища и хижи;
-Хотели и хотелски комплекси;
-Крайпътни заведения и временни постройки;
-Бензиностанции;
-Строителни обекти;
-Летища, гари и спирки;
-Фабрики и производствени обекти;
-Гаражи, депа и складове;

Екипът на Престан Комерс предлага индивидуални решения, базирани на дългогодишен опит в инсталацията на пречиствателни станции за къщи, търговски и индустриални обекти. Нашата експертиза, в комбинация с висококачествените материали и съвременната технология, гарантират високо удовлетворение на крайния клиент – преди, по време и след процеса на монтаж.

Stela

Stela

Оставете коментар

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit