Инсталация на септична яма: цена според спецификите на проекта

контейнер-за-отпадни-води

По същество, септичната яма представлява съоръжение за събиране и съхранение на отпадни води от различни жилищни, туристически или малки индустриални обекти. Септичната яма няма пречиствателна функция, поради което след инсталацията ѝ следва да бъде планирано периодично изпразване и почистване, според интензитета на експлоатация и обемът й.

Цената на изработката и инсталирането на септичната яма е един от основните въпроси, вълнуващи потенциалните клиенти. Ето защо, днес обясняваме кои са основните фактори в ценообразуването – или иначе казано – условията, от които зависи финалната стойност на индивидуалния проект за септична яма.

Цена на септичната яма според устройството и капацитета

Според устройството си, септичните ями могат да съдържат една или няколко камери за съхранение на битово-фекални и/или други видове отпадни води. Моделът, на който е разумно да се спрете, следва да бъде съобразен с вида и размера на обекта, както и с очаквания начин на експлоатация. Ако се колебаете или не сте сигурни на какъв вариант да се спрете – не се колебайте да се свържете с нас за консултация.

В този ред на мисли, изгребните ями могат да имат и различна вместимост – от това зависи през какъв среден период те трябва да бъдат източвани и почиствани. Размерът и устройството на септичната яма са два от основните компонента на ценообразуването при изготвяне на проекта.

Цена на септичната яма според формата на съоръжението

Най-често използваната форма при септичните ями, които съветваме своите клиенти е вертикален цилиндър, а причината е доказаната ѝ високата издръжливост на големи натоварвания при експлоатация, лесни подготвителни изкопни и строителни дейности и лесен и бърз монтаж.

И все пак – според особеностите на терена и предпочитанията на клиента – септичната яма може да има също така триъгълна, правоъгълна или квадратна форма. Този избор е свързан съответно и с вариации в крайната цена, особено при персонализирано съчетание между форма, вместимост и устройство на септичната яма.

Цена на септичната яма според вида и дебелината на материала за изработка

По-голяма част от масово произвежданите септични ями са изработени от висококачествени и издръжливи полимери (пластмаси), изцяло съобразени с целта на съоръжението.

Компонентите на септичната яма могат да бъдат изработени с различна дебелина и устойчивост, като добрите практики изискват това решение да се вземе на база обема и дълбочината на заравяне на изгребната яма.

По-дебелите пластмаси, подходящи за по-дълбоко заравяне, предполагат по-висока крайна цена поради количеството използвани материали и количеството работа, необходимо за правилната им инсталация на терен. При големи дълбочини предвид големите натоварвания, които трябва да издържа съоръжението се прави индивидуално решение и изпълнение с допълнително укрепване и усилване при нужда, което рефлектира върху крайната цена.

Цена на септичната яма според спецификите на инсталацията

Освен чисто физическите специфики на спетичната яма, значение за крайната цена има и процеса на инсталацията. За да фиксира крайната цена, избраният доставчик на услугата изготвя индивидуални решения, касаещи:

  • Дълбочината на заравянето, подходяща за ефективна функция и лесно продължаващо обслужване;
  • Нуждата от допълнително монтиране на бетонна защитна обваловка, която обикновено се препоръчва в зони с активно преминаване на автомобили;
  • Нуждата от монтиране на допълнителна система за автоматично или дистанционно изгребване, която обикновено се препоръчва при монтиране на ямата навътре в площта на имота.

Всеки един от допълнително монтираните компоненти води до оскъпяване на проекта, но същевременно гарантира абсолютната безопасност и лесното дългосрочно обслужване на септичната яма.

Какво включва крайната цена на септичната яма?

Ако трябва да систематизираме накратко казаното по-горе, то крайната цена на септичната яма включва следните компоненти:

  • Професионална консултация и планиране на проекта, така че да отговаря напълно на нуждите и очакванията на индивидуалния клиент;
  • Инсталация на септичната яма, извършена на място от опитни и квалифицирани специалисти – с гаранция за спазване на всички добри практики в сферата;
  • Стойността на самото съоръжение, определена в зависимост от вида и количеството на използваните материали, в комбинация с формата и устройството на септичната яма.

Имате нужда от експертна консултация и персонализирана ценова оферта, подходяща за конкретните параметри на проекта? Не се колебайте да се свържете с екипа на “Престан Комерс” ООД на посочените в уеб сайта ни контакти, за да получите бързо, комплексно и интелигентно решение за инсталиране на септична яма във Вашия имот!

Stela

Stela

Оставете коментар

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit