Резервоари за съхранение – приложения, специфики, ползи

резервоар9

В зависимост от конструкцията и дизайна си, резервоарите за събиране и съхранение могат да покрият забележително широк спектър от нужди – както за индивидуални, така и за бизнес и индустриални потребители.

Именно тяхната гъвкава функция ги прави толкова широко популярни и предпочитани, независимо дали говорим за еднофамилни къщи, ваканционни комплекси, строителни или земеделски обекти.

По-долу разказваме най-важното, което трябва да знаете за резервоарите за съхранение – какви видове биват, за какво се използват и с какви ценни предимства е свързана употребата им.

За какво може да се използва резервоар за съхранение?

Резервоарът за съхранение може да се монтира под или над земната повърхност, както и да служи за събиране, съхранение и управление на вещества с различен състав и консистенция. Сред най-популярните видове резервоари са, например:

  • Резервоари за противопожарни нужди – един или комбинация от няколко на брой резервоара, свързани помежду си с цел осигуряване на максимален обем, необходим за нуждите на клиента.
  • Резервоари за дъждовна или пречистена вода, готова за директна употреба за битови, земеделски и/или други нужди.
  • Резервоари за отпадъчни води или така наречените “септични резервоари”, складиращи канализационните отпадъци на имоти без връзка с централна канализация.
  • Резервоари за безопасно съхранение на химикали и агресивни течности, подходящи за различни видове индустриални и производствени цели.
  • Резервоари за съхранение на хранителни продукти и медикаменти в течен, прахообразен или гелообразен вид.
  • Резервоари за горива и киселини с определена концентрация на корозиращите вещества.

Високата издръжливост, дългият експлоатационен период и лесната поддръжка превръщат всяка една от горепосочените опции в отлично решение, което гарантира както безопасността и удобството, така и интелигентното бюджетиране. Фактът, че ние от Престан Комерс сме производители ни дава огромната свобода да боравим с всеки един параметър от съоръжението, така че да се постигне максимално удачно решение за всеки клиент.

Какви видове резервоари ще откриете на пазара?

В зависимост от нуждите на начинанието ви, можете да избирате сред много различни видове резервоари, предлагани на пазара. Систематизирани възможно най-общо, разликите между моделите се делят на три големи групи, а именно:

Различни размери и обеми

Тук практически няма горна и долна граница, тъй като можете да закупите както много малък единичен резервоар, така и цяла система от взаимно свързани контейнери с неограничен общ капацитет. Те могат да са с различна вместимост, диаметър и височина.

От малък резервоар за съхранение на дъждовна вода за битови нужди, до сложни системи от септични резервоари за планински хотели и ваканционни селища – за всяка нужда има възможно и лесно изпълнимо решение, стига да работите с правилния екип.

Различни форми

Резервоарите могат да имат цилиндрична, триъгълна, плоска, правоъгълна или многоъгълна форма. Оптималното решение се определя от нуждите, които ще изпълнява инсталацията, от вида на терена, както и от обема на веществата, които се очаква да побира резервоарът.

Консултация относно оптималната форма за вашите нужди може да бъде предложена в процеса на дизайн на решение, през който ще преминете с Престан Комерс за изработка и монтаж на резервоари.

Различни материали

Най-често, резервоарите за съхранение са изработени от полиетилен и полипропилен – материали с доказани качества за съответните цели. Техните уникални предимства включват:

  • Имат висока плътност, не корозират, не гният и запазват качествата си за изключително дълги периоди от време.
  • Демонстрират отлична устойчивост срещу органични разтворители и висока якост на опън.
  • Гарантират минимална степен на деформация, устойчиви са на механични повреди и са напълно безопасни за околната среда.
  • Подходящи за всякакви температурни условия, не отделят миризми и не взаимодействат със състава на съдържанието на контейнера.

Дали да изберете резервоар от полиетилен или полипропилен е въпрос на правилна преценка на нуждите ви спрямо характеристиките на материала.

Предимства и ползи от инсталацията на резервоар за различни нужди

От всичко гореизброено, можем лесно да изведем няколко основни ползи от употребата на качествени резервоари с цел събиране и съхранение.

Това са – преди всичко – удобство, сигурност и безопасност, независимо от характера на складираните вещества.

Наред с тях идват лесното поддържане на хигиената, интелигентното оползотворяване на ресурсите, намаляването на разходите и дългосрочната употреба с минимални усилия за поддръжка.

Изработка и монтаж на резервоари по индивидуален проект от “Престан Комерс”

Екипът на “Престан Комерс” има зад себе си опита, експертизата и уменията, нужни за изработване на най-добрия резервоар, съвместим с вашите конкретни нужди.
Можем да изготвим проект с индивидуални размери, конструкция и функционален дизайн, така че да посрещнем спецификите на начинанието – без значение дали става въпрос за планинска вила, строителен обект, временна постройка или цяло малко селище.
Не се колебайте да се свържете с нас, за да споделите изискванията си и да ни оставите да създадем най-интелигентното персонализирано решение. Защото успешните начинания изискват успешни подходи, а ние знаем как да проектираме решение с качество без аналог!

Stela

Stela

Оставете коментар

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit