Септична яма: цена, устройство и предимства

Септичната яма представлява контейнер/резервоар, който се инсталира под земята, след предварително установеното най-подходящо за целта място в близост до имота.

изгребна-яма

В градски условия, голяма част от домовете са свързани с централна канализация, гарантираща правилен отход и контрол над отпадните води. Не същото обаче важи за много други постоянни и временни постройки: извънградски къщи, вили и селища, строителни обекти и т.н.
В такива ситуации септичната яма е една доказана и работеща алтернатива, чието устройство се усъвършенства все повече в последните десетилетия. Как функционира септичната яма, какви са основните ѝ предимства, и как се определя ценообразуването при изпълнението на проекта? Даваме отговори на тези често задавани въпроси в следващите параграфи.

Как работи септичната яма?

Най-просто казано, септичната яма представлява контейнер/резервоар, който се инсталира под земята, след предварително установеното най-подходящо за целта място в близост до имота.

Тя служи за безопасно и целесъобразно съхраняване на битови и фекални отпадни води, като за целта е оборудвана с един или повече входове, но същевременно – нито един изход. Устройството на септичната яма включва различен брой утаително-изгнивателни камери, според нуждите на проекта, а цената ѝ зависи както от размера, така и от устройството.

Как протича планирането и инсталирането на септична яма? Накратко, стъпките са следните:

Определяне на най-доброто местоположение

За да се изгради септична яма, преди всичко трябва да се избере удобно място на територията на имота, като е желателно то да не се намира в непосредствена близост до източници на питейна вода, в близост до мястото за живеене и същевременно да отговаря на изискванията за отстояния съгласно ЗУТ.
Септичната яма трябва да е под нивото на земята, а достъпът до нея трябва да бъде бърз, лесен и безпроблемен, така че да може да бъде надлежно изпразвана с необходимата техника.

Инсталация на септичната яма

Изкопът, в който предстои да бъде инсталирана конструкцията на избрания модел септична яма, трябва да е съгласно избраният модел, като за целата Престан Комерс предоставя чертеж с нужните размери на изкопа. Теренът трябва да се проучи и да се установи неговия състав до желаната дълбочина – наличие на подпочвени води, състав на почвата и др.. Ако тази стъпка бъде неглижирана, можем да се сблъскаме с неприятни изненади като скални маси, налагащи преосмисляне на локацията и други подобни.
Самата инсталация на септичната яма не отнема твърде много време, но трябва задължително да бъде извършена от опитни професионалисти, за да се гарантира перфектната функция и безопасност на съоръжението.

Септична яма: цена и ценообразуване

Когато се свържете с екипа на “Престан Комерс” във връзка с поставяне на септична яма във Вашия имот, Вие ще получите индивидуална ценова оферта, зависеща от няколко фактора:

  • Размера и капацитета на септичната яма;
  • Формата и устройството на съоръжението;
  • Вида и дебелината на материалите, използвани в съоръжението;
  • Спецификите на инсталацията на терен;
  • Нуждата от избор и монтиране на допълнителни екстри към септичната яма.

Във всички случаи, Вие ще можете да разчитате както на перфектно съотношение между цена и качество, така и на висок професионализъм през всяка фаза от процеса.

Септична яма от “Престан Комерс”

За да получите цялата необходима допълнителна информация за септична яма, цена и условия на изработване, не се колебайте да се свържете с екипа ни.
Като част от политиката на нашата компания, ние държим на качеството и изграждаме всички свои конструкции с внимание към детайлите – така че да бъдат използвани успешно, дългосрочно, безопасно и ефективно.
Очакваме ви на място в централния ни офис в гр.Бургас на ул. Транспортна 5-ти километър.
Не се колебайте да ни пишете на имейл: office@prestan.bg
Може да позвъните на следните телефони: 0883 572032 или 0895 210131

Коментари

Все още няма коментари.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *