Фамилна пречиствателна станция: цени и избор на алтернативи

фамилна пречиствателна станция

Когато става въпрос за това каква фамилна пречиствателна станция да изберете за вашия имот, условностите са много, а професионалното планиране е повече от задължително.
Какво именно е нужно, за да се определи както цената, така и вида на съоръжението? Ще се постараем да ви дадем възможно най-краткия отговор в следващите редове.

Каква е функцията на фамилната пречиствателна станция?

Пречиствателните станции са едно от най-функционалните решения за домове и постоянни постройки, които не са свързани към централизирана канализация. Използват се с цел ново поколение управление отпадните води, което включва не само съхранение, но и правилна, безопасна преработка.
Разбира се, едно от основните предимства на това решение е облагодетелстване на бюджета в дългосрочен план. Макар и по-малки като първоначална инвестиция, септичните ями са много по-опростено решение, което изисква повече грижи и текуща поддръжка, включително и за периодично изпразване.
В допълнение трябва да споменем и факта, че фамилните пречиствателни станции са значително по-екологични и използват естествени процеси, които да пречистят водата ви. С тях няма да е нужно да се тревожите за всички проблеми с канализацията, тъй като пречиствателната станция се грижи за тях вместо вас.

фамилна пречиствателна станция

Как е устроена биологичната фамилна пречиствателна станция?

Биологичните фамилни пречиствателни станции използват микроорганизми, а тяхната роля е да разграждат органичните съединения от отпадните материали. За целта се използва камера за детрификация, в която се задържат по-големи примеси, както и различни неорганични съединения.
Допълнително пречистване имаме в основната камера. В нея има микроорганизми, от които се образува активна утайка. После водата бива трансферирана във вторичен утаяващ обем. В него излишната утайка се отделя. Тя може да остане на дъното на утаяващия обем или да се прехвърли в специален съд, а също така може да се върне в първата камера.
Съответно, цените за пречиствателна станция за къща отговарят на сложността и качеството на пречиствателната станция. Естествено, необходимо е да се използват материали, които отговарят на определени стандарти, а наша грижа е именно да ви предложим най-качествените решения, налични на пазара.

пречиствателна станция за къща цена

Какви са предимствата на биологичната пречиствателна станция?

Висококачествената пречиствателна станция за къща може да има размер, устройство и технически характеристики, съобразени с всички ваши нужди: вида и размера на имота, количеството и интензитета на пълнене, спецификите на терена и т.н.
След като премине през процеса на безопасно биологично деконтаминиране, чистата вода може да се дренира в земята или да получи друга посока за изход: река, езеро, абсорбиращ кладенец, или дори отстоящите зелени площи и/или насаждения.

фамилна пречиствателна станция

Как да направим правилен избор на фамилна пречиствателна станция?

Първата задача е да се определи правилното място за инсталация на съоръжението, като се вземат предвид характеристиките на терена и вида на почвата. Биологичната пречиствателна станция е отлично решение най-вече за пропускливи почви, но при непропускливите, трябва да се използва дренажна или да се постави допълнителна филтърна секция.
След това, необходимо е да се прецени каква по размер може да е пречиствателната станция, съгласно определените изисквания и стандарти. По този въпрос можете да се консултирате с нашите служители, за да сте наясно как е правилно да се процедира.
Като финал, монтажът трябва да бъде стандартизиран и съобразен с всички най-добри практики, така че пречиствателната станция да има дълъг и успешен експолатационен живот.
Екипът на “Престан Комерс” има компетенциите да обезпечи целия процес по избор, производство, инсталация и гарантиране на перфектно съотношение между цена и качество за всеки един проект. Не се колебайте да се свържете с нас, за да получите индивидуална консултация и персонализирана ценова оферта според нуждите си!
За контакти: Централен офис в гр.Бургас, ул. Транспортна 5-ти километър,
Телефони: 0883 572032 или 0895 210131

Коментари

Все още няма коментари.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *