Пречиствателна станция за еднофамилни къщи, търговски обекти и производствени предприятия

псов престан комерс

Пречиствателна станция - предпоставка за комфорт и безопасност

Пречиствателната станция е специално съоръжение, което е разработено да неутрализира биологичните замърсители в отпадните води, когато няма изградена канализационна система или достъпът до нея е невъзможен поради определени обстоятелства.

Това на практика означава, че комфортът в еднофамилната къща, търговския обект или предприятието зависи до голяма степен от пречиствателната станция. Друга важна функция на пречиствателната станция е свързана с безопасността, която тя осигурява – както за хората, така и за природата, постигайки балансирана и качествена среда на живот.

Поради тези причини, изборът на възможно най-оптимален вариант, съобразен с конкретната ситуация е нещо изключително важно.

Всеки разработчик в областта, който разполага с професионални знания и умения би трябвало да може да предложи цялостна организация по внедряването на пречиствателна станция, която напълно да отговаря на съответните нужди.

В това отношение, развитието и използването на съвременните технологии също е изключително основен компонент в цялостното решение за пречиствателна станция.

Интересно и важно: Водите, които са пречистени чрез нашата технология имат бистър цвят, не загниват и при прилагане на специални методи за допълнително обеззаразяване могат да се отстраняват над деведесет и пет процента от болестотворните бактерии. Вижте повече

Имате въпрос за пречиствателна станция? – попитайте ни на тел.: 0895 210131

престан-комерс

Пречиствателна станция - методи за пречистване на отпадните води

Основните процеси в пречиствателната станция протичат под въздействието на определени микроорганизми. Това само по себе си е идентичен метод с естественото самопречистване, което протича в горните слоеве на почвата и във водите например.

Необходимо е да знаете, че в пречиствателната станция, отпадните води могат да се пречистват по два начина: анаеробно (безкислородно) и аеробно.

Първият метод се използва в различни видове изгребни ями – от обикновени преливни септични ями до локални пречиствателни съоръжения. Вторият метод се използва в автономни канализационни системи. Това са съоръжения за дълбоко биологично третиране – пречиствателна станция.

Както вече отбелязахме, има два метода за действие на пречиствателната станция, което се определя според видовете микроорганизми, които участват в пречистването на отпадните води. Това съответно са аеробни бактерии и анаеробни микроби.

Работата на аеробните бактерии изисква наличието на кислород. С този метод на пречистване се използват аератори и рециркулация, които са по-ефективни в сравнение с други. В резултат на тяхната употреба се образува активна утайка, която се използва за наторяване на градини.

Анаеробните микроби от своя страна нямат нужда от кислород. Те започват ферментационния процес и превръщат органичните отпадъци в метан и въглероден диоксид.

Съвет: За по-голяма ефективност и спрямо конкретния случай, понякога се препоръчва използването на пречиствателна станция, в които участват и двата вида микроорганизми.

резервоар

Пречиствателна станция - основни компоненти

Биологичната пречиствателна станция е автономна канализационна система, предназначена за почистване и събиране на битови и промишлени отпадъчни води.

Вече уточнихме, че такава система се монтира в случаите, когато няма възможност за свързване към централната канализационна / дренажна система или когато това не е рационално решение.

Пречиствателната станция за биологично третиране не е отделна единица, а представлява цялостна верига, състояща се от различни съоръжения. Окончателната модификация на всяка пречиствателна станция зависи от конкретните нужди на всеки клиент.

Високоефективните пречиствателни станции за биологично третиране се състоят от следните компоненти:

– Приемна шахта
– Груба решетка
– Помпа-дробилка
– Биологично стъпало
– Вторичен ламелен утаител
– Аеробен стабилизатор
– Гравитационен утайкоуплътнител
– Еърлифтни помпи
– Аерационна система
– Система за дозиране на железния хлорид при отстраняването на фосфора
– Зона за обеззаразяване на пречистената отпадъчна вода
– Автоматизирана система на управление и контрол на пречиствателната станция

Забележка: Някои компоненти се включват единствено и само по преценка на инвеститора или съобразно изискване от Регионалната инспекция по околна среда (РИОСВ)

Имате нужда от проект за пречиствателна станция? – Обадете ни се: 0895 210131

prestan komers

Пречиствателна станция - обхват на приложение

Проблемът с битовите и отпадни води засяга както много физически лица, така и хората, които се занимават с бизнес в сферата на търговската или развлекателната дейност, производители, преработватели и т.н.

Може да става въпрос например за частна къща, хижа за туристи, която се посещава сезонно, къмпинги, заведения за хранене, фабрики, заводи и др. В крайна сметка, ако до обекта няма изградена канализационна система или поради някаква причина достъпът до нея е невъзможен, трябва да се помисли за удачен вариант на пречиствателна станция.

Пречиствателната станция намира приложение в широк диапазон от различни обекти и дейности, определящи нуждата съответно от малка или голяма пречиствателна станция. Това могат да бъдат:

– частни къщи, вили и хижи извън населените места
– села и малки градове без канализационна система
курортни комплекси
– крайпътни заведения
– временни атракциони
– места, на които се провеждат събития и състезания
хотели
– фитнес зали, сауни и спа центрове
– летища
бензиностанции
малки, средни и големи предприятия
– складове
– строителни обекти
– бизнес центрове
– други

Пречиствателната станция се вписва в дизайна, визията и особеностите на всеки обект, защото тя може да бъде:

– инсталирана изцяло под земята;
– да бъде наполовина под земята (ако подпочвените води преминават близо до повърхността)
– поставени върху повърхността (приложими за устройства, които не работят през цялата година, а само при определени интервали)

Искате да разберете повече за възможностите за пречиствателна станция за Вашия обект? – Ние сме на Ваше разположение: 0895 210131

Може да разгледате и нашия сайт: https://prestan.bg

пречиствателни-станции

Пречиствателна станция - монтаж

Монтажът на пречиствателна станция е най-добре да бъде поверен на професионалисти, тъй като разходите на време и средства при допускането на евентуална грешка по време на самия монтаж могат да бъдат много съществени.

Например, добре инсталираното съоръжение не е източник на неприятна миризма, тъй като то е абсолютно херметическо затворено, но ако човек, който не е напълно наясно с цялата специфика на устройството и методологията на монтаж на пречиствателната станция, може да предизвика отклонения, които не само да повлияят отрицателно на комфорта, но и да имат други сериозни последствия.

Забележка: При инсталирането на пречиствателна станция трябва да бъдат спазени съответните законови и нормативни разпоредби.

отпадни-води

Защо да изберете Престан Комерс ООД за пречиствателна станция?

Ние сме компания, която специализира в производството, проектирането, монтажа и поддръжката на помпени и пречиствателни станции за отпадни води, изгребни ями, резервоари и др.

Нашият професионализъм и коректност ни превърнаха в доверен партньор на много доволни клиенти.

Всеки наш проект е изцяло съобразен с особеностите на терена и нуждите на обекта. Материалите, които влагаме в производството на всяка пречиствателна станция са висококачествени и имат изключително дълъг експлоатационен живот.

Това се обезпечава допълнително и благодарение на нашите експертни умения при внедряването на системата.

Ние гарантираме за функционалността и надеждността на нашите съоръжения, както и за тяхната икономически оправдана ефективност.

Важно: Фирмата ни е сертифицирана по ISO 9001-2015.

Забележка: Предлагаме и нестандартни решения, съобразени със спецификата на конкретния обект и терен, както и с желанията на нашите клиенти.

Вижте повече за Престан Комерс

Направете запитване или ни се обадете още сега. Вижте контактите ни.

пречиствателна-станция

Коментари

Все още няма коментари.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *